Nonjah

Mijn tweede kooikerhondje is Nonjah. Nonjah is geboren op 11-03-1999 te Nederhorst ten Berg. Ze heeft nog twee broers en zes zusjes. Nonjah is een speelse pup geweest en is overleden op 18-12-2012
In de tuin Nonjah is gelukkig niet te vergelijken met Nestor , ze heeft een heel ander karakter, echt een meid, wat ze niet wil doen dat doet ze dus ook echt niet.
Met kleine kinderen is Nonjah ook heel gemakkelijk, ze stoort zich niet of nauwelijks aan ze,als de kinderen geen aandacht aan haar schenken moet ze daar toch wel even polshoogte van nemen.
Wij zijn ook gelijk met Nonjah naar de puppycursus gegaan wat ook voor ons weer heel leerzaam is geweest Het speelkwartier had toch haar voorkeur.
In de pauze moesten de honden altijd buiten blijven.
Alleen voor Nonjah gelde die regel niet want die was meestal al voor de mensen binnen
Een weekeinde op Texel met familie en ons toen 18 maanden oude neefje was ook leuk.

Texel Nonjah speelde met zijn speelgoed en hij met haar botjes.Nonjah houd ook niet zo van het water als dat Nestor dat deed.Haar pootjes mogen net nat worden, en dan houd het wel op.
Nonjah heeft het ook niet zo op met mannen, ze vind ze prima zolang ze zich maar niet met haar gaan bemoeien dan begint ze te blaffen.Het is echt een vrouwenhond geworden, alhoewel ze het baasje wel ziet zitten.


In november 2000 Nonjah was toen ruim 20 maanden oud hadden wij een familieweekeinde in de bossen van Drenthe.Tijdens een wandeling is ze daar gebeten door een loslopende hond. De wond is gehecht maar na een paar weken is het gaan ontsteken en is het een open wond geworden.Het heeft een week of acht geduurd voor het weer mooi was dicht gegroeid.

Juli 2002
Momenteel hebben wij een nieuwe hobby en dat zijn wandelingen maken met GPS,meestal zijn dit wandelingen van ongeveer tien kilometer.Thuis hebben wij het wandelen wat opgebouwd door iedere dag een wandeling te gaan maken met Nonjah van ruim vijf kilometer.Nonjah vind het wandelen ook heel leuk en soms lijkt het wel of ze gewoon loopt te dansen.Die gene die vooraan loopt van ons daar springt ze dan steeds bij omhoog. Als het wat warm is heeft ze het op het einde van de wandeling wel gehad en loopt ze vreselijk naast je te puffen.Dat ze dat doet is voor ons even wennen want onze gedachten gaan dan even weer naar Nestor terug die dat ook deed, maar dan in elkaar zakte en niet meer verder kon wandelen.Hebben we de tijd ervoor dan blijven we wel eens in een hotel slapen en lopen de volgende dag nog een wandeling, `s avonds even lekker op het terras zitten en Nonjah zit er dan zo bij.
Putten 2002

December 2002
Nonjah heeft een zondag de hele dag gezellig bezoek gehad van haar zusje Ruby uit Amsterdam. Haar baasjes waren er natuurlijk ook.Toen ze kwamen had ik Nonjah mee naar buiten genomen om te kijken wie er kwam.Het is natuurlijk altijd afwachten hoe de hondjes op ekaar reageren maar dat ging perfect, het leek wel alsof ze wekelijks bij elkaar over de vloer komen.( Zouden ze elkaar nog herkennen ).Wij hebben eerst even koffie gedronken en in de tussen tijd liepen de meiden wat achter elkaar aan, daarna hebben we lekker een uurtje in het bos gelopen,en hebben de meiden lekker los gelopen en gerend. Ze lijken echt heel veel elkaar, zodat ik af en toe ook niet wist wie erbij mij stond.


Met Ruby

Juli 2003

Wij waren op vakantie in Putten en zijn gezellig even een dagje naar Amsterdam geweest bij Ruby.
Nonjah gaat daar een aantal nachtjes logeren en zo konden wij even aanzien hoe het daar met de meiden ging.
Gezellig samen gewandeld in het Amsterdamse bos.
In september was Ruby op vakantie in Drenthe en hadden wij afgesproken om te gaan wandelen in Appelscha.
Eerts even lekker koffie gedronken op een terrasje en toen lekker een uurtje in het bos rond gewandeld.
Op de foto met hun tweeen je kunt hier echt niet zien wie Ruby of Nonjah is.
Ze kunnen het ontzettend goed met elkaar vinden.


December 2003

Ik heb een prijs gewonnen bij Doggynet , de prijs was een getekend portret van je huisdier
Getekend door Rob van den Berg die toevallig in Groningen woont
Mooi dicht bij ons huis.

( Klik op de foto voor een vergroting )


Klik voor vergroting
Hoe mooi het is geworden kunnen jullie zelf zien.
Kijk voor meer werk van Rob op zijn eigen website,door hier op zijn naam te klikken.

Rob van den Berg