Verhalen

De Verhalen zullen natuurlijk over Nonjah gaan

.
Met mijn moeder

Nonjah was acht weken oud toen wij haar mochten ophalen, het was een strijd om haar mee te nemen in de auto, gelukkig gaf ze het na een poosje op en ging ze lekker voor mijn voeten op de grond liggen.
Lekker eten Van de fokker kregen wij een fotoboekje mee met foto`s van de eerste acht weken, heel leuk om te zien hoe ze in acht weken zijn veranderd.Amber houd haar kinderen goed in de gaten, of ze allemaal wel goed hun eten op maken.Helemaal links het kan niet missen is onze Nonjah.
Juni 1999


Ze ging ook gelijk mee op vakantie naar Putten, vreemde omgeving, andere huis en ze moest mee op de fiets in een mandje achterop, dat ging allemaal goed, ze heeft zich prima gedragen.Met de laatste wandeling kreeg ze altijd een rare tik, ze rende steeds het zelfde rondje om je heen en dat kon ze soms heel lang volhouden.


Energie moet eruit

Oktober 1999


Hebben we voor het eerst met een kooikerwandeling mee gelopen in Groesbeek.Dat was een mooie ervaring allemaal dezelfde honden en niet een gelijke.Tijdens de wandeling passeerden wij een fietswedstrijd dus allemaal de hondjes weer bij je roepen het ging gelukkig allemaal goed. Ik heb Liliane daar ontmoet die ik alleen nog maar via het internet kon. Haar moeder had het nestje van Nonjah gekeurd voor de vereniging dus die wou haar ook nog even zien.Na een heerlijke lunch zijn wij weer naar huis gegaan.


Juni2000


had de vereniging een Regionale keuring en een Doedag in Apeldoorn, wij hadden Nonjah opgegeven voor de keuring.
Dat is niet nodig

Na de middag waren wij pas aan de beurt omdat er veel honden waren opgegeven voor de keuringen, op de deelnemerslijst had ik gezien dat Amy van Deborah voor Nonjah aan was.Samen zitten wij op een mailinglijst van Kooikerhondjes dus ben ik haar even gaan opzoeken.

Onze mannen gingen met de honden in de ring dus konden even gezellig zitten kletsen.Na de keuring Nonjah haar verslag opgehaald waar wij tevreden mee zijn.Er stond wel bij dat ze een pittig karakter heeft maar met geduld normaal te betasten.De keurmeester was een man en daar heeft Nonjah het niet zo mee.Texel

In het voorjaar ga ik ook altijd een midweek met mijn moeder op vakantie .Meestal word dat een strandvakantie, voor Nonjah hoeven wij dat dus niet te doen.Ze loopt altijd rechtstreeks naar het water toe, maar als ze er dan is gaat ze echt niet verder dan op de foto.

Denemarken

Augustus2000


Heerlijk twee weken op vakantie in Denemarken.Wij hadden een huis gehuurd met een bijna helemaal afgesloten tuin.De fietsen hadden wij ook mee genomen maar dat hebben wij maar een keer geprobeerd. Het hoogte verschil was zo groot ,dat ik meer met de fiets heb gelopen als gefiets. Bij het VVV kantoor een boekje gehaald met allemaal wandelroute`s en iedere dag heerlijk gewandeld. Na zo`n lange wandeling vonden wij het heerlijk om even lekker uit te rusten maar Nonjah was na een half uurtje alweer vreselijk actief.We zaten ook maar twee honderd meter van het strand af dus `s avonds nog lekker lange strandwandelingen maken.Nonjah heeft niet zo goed gegeten de hele vakantie ze vond het toch allemaalwat ongewoon,als een van ons even alleen iets ging doen bleef ze maar bij de deur zitten te wachten,en was bij terugkomst niet te houden zo blij dat je er weer was.
Oktober2000

Een wandeling in Beekbergen wij waren al op tijd van huis gegaan twee uur zijn wij altijd wel nodig.Na een kop koffie moest iedereen weer in de auto omdat de wandeling ergens anders zou plaatsvinden, het eerste gedeelte mochten de honden loslopen.Tussen de reuen was het eerste even de orde bepalen, Nonjah haar grote vriend die bij ons in het dorp woont was ook aanwezig.Deborah weer gevonden en even gezellig mee opgelopen.Halverwege de wandeling moesten de honden weer aan de lijn, dat is niet erg maar met met een grote groep loopt het niet zo prettig.Terug na twee uurtjes hadden wij ook wel zin in de lunch.Nonjah had ook trek gekregen want die liep ook even langs het buffet om een plakje vlees te halen.(wat niet gelukt is ).Deborah nog even opgezocht om afscheid te nemen en toen maar weer naar huis.Het was een leuke dag.November2000


Wij zouden een gezellig familieweekeinde hebben in de bossen van Drenthe. Zaterdags gingen de meesten lekker winkelen maar wij wouden lekker met Nonjah een wandeling gaan maken. We hadden een route gevonden die van uit het park vertrok.Ongeveer op de helft van de route komen wij langs een boerderij waar wij twee honden heen en weer zien rennen. We zeggen nog tegen elkaar die blijven wel op het erf, helaas toen wij dichterbij kwamen renden ze naar ons toe,en beten Nonjah gelijk in haar rug.We hebben de honden bij ons weg kunnen krijgen en zijn gelijk bij Nonjah gaan kijken, we dachten dat het wel mee zou vallen. Bij terugkomst op het park heeft onze zwager even gekeken en die zag toch wel de tanden van de hond in Nonjah haar rug staan. We zijn gelijk met haar naar de dierenarts in Hoogeveen gegaan, die heeft aan de linkerkant de wond gehecht de rechterkant viel gelukkig mee.Ze mocht geen lange wandelingen maken, nou dat ging ook echt niet het was net een oude dame, zo langzaam liep ze. Na ruim een week is de huid waar de hechtingen in zaten helemaal dood gegaan en werd het een grote open wond.( zie foto op Nonjah site). Dagelijks moest ik daar zalf in smeren en vier keer per dag nat spuiten met de bloemenspuit.Na een paar weken zag je de wond weer helemaal dicht trekken.Gelukkig is het weer heel mooi geworden, alleen is Nonjah wat terughoudend geworden.Maart 2001

Wij waren uitgenodigd voor de nestkeuring van de vereniging. Mijn familie

Van de fokker hadden wij een brief gehad dat zij in verband met vakantie niet aanwezig zouden zijn.Inmiddels had ik via internet ook contact met Desiree die een zusje van Nonjah heeft Ruby. Wij hadden afgesproken om wel heen te gaan.Nonjah was loops en moest tot het laatst in de auto wachten.Wij hebben eerst Desiree opgezocht wat niet zo moeilijk was,want Ruby lijkt precies op Nonjah.Pa Binkie en broertje Koko waren aanwezig en verder was er niemand van de negen pups. Voor ons had Nonjah weer een leuk verslag, er stond nu bij dat ze lief voor de baas is maar te verlegen voor de keurmeester.Maar ze heeft mooie voeten. Ze is gemeten 37,5 cm en ze is bij de oogarts geweest daar was ze het rustigste hond die hij had gehad die morgen.September 2001Desiree en ik hadden een nestwandeling georganiseerd in de omgeving van Hilversum. Eerst hadden wij alle zusjes en broertjes gevraagd of die het ook leuk vonden.Iedereen was positief dus toen hebben wij de fokker uitgenodigd.Van de negen pups waren er zeven aanwezig en Pa Binkie gelukkig ook.Wij hadden geluk met het weer want we konden iedereen buiten ontvangen en gezellig met elkaar koffie drinken.De wandeling van ongeveer twee uur was gezellig en zonder ruzie onder de honden.Desiree had voor alle honden een zakje met koekjes meegenomen, onderweg tijdens een pauze waren daar genoeg liefhebbers voor.Nonjah wilde natuurlijk weer niet , die wacht altijd tot ze thuis is stel je voor dat iemand anders het van je afpakt, thuis moeten de koekjes ook eerst veroverd worden voor ze het opeet. Een groepsfoto mag natuurlijk niet ontbreken, die werd dan ook door iedereen gemaakt.Terug bij het beginpunt nog even gezellig met elkaar wat gedronken en toen weer naar huis.Het is zeker voor herhaling vatbaar.Op de foto kun je mooi zien dat Pa Binkie wel weet wie de koekjes heeft.
Gezellig weer samen

Oktober 2001


Een wandeling in Ede deze keer.Eerst maar weer lekker aan de koffie,het zou een puzzeltocht worden.We werden allemaal in groepjes verdeeld, ik wist dat Deborah ook zou komen.Wij zaten in de laatste groep die al bijna wegging toen Deborah pas binnen kwam.Gauw gevraagd of we bij elkaar in de groep mochten,dat was geen probleem gelukkig. Na een poosje te hebben gewandeld en gepuzzeld kreeg Nonjah in de gaten, dat er nog iemand achter ons aan kwam, dat vond ze niet nodig en begint te blaffen.Gelijk natuurlijk alle honden die bij ons in de groep zaten ook in koor meedoen.Onderweg moesten wij nog een aantal opdrachten doen en vragen beantwoorden.Door het praten onderweg zouden we nog bijna verdwalen maar door op tijd iemand te vragen liep dat goed af.Terug bij de camping lekker gegeten en toen maar weer naar huis, Nonjah hebben wij niet meer gehoord die was moe.Op de foto Amy met NonjahMijn wandelvriendin

Juni 2002Twee weken vakantie in Denemarken As Vig ( Juelsminde ) We hadden hetzelfde huis gehuurd als twee jaar geleden omdat Nonjah daar lekker vrij in de tuin kan lopen.Wij zijn via een alternatieve route door Duitsland gegaan en moesten twee keer met een pondje over als er dan iemand te dicht bij de auto komt kan Nonjah dit niet goed vinden .We hebben iedere dag weer leuke wandeling gemaakt en zelfs in het bos herten gezien.Met een veerbootje over geweest naar het eilandje Hjarno en daar helemaal rond gewandeld,wat ongeveer twee uurtjes was.Toen wij aan boord mochten vond Nonjah het leuk want er was ook een kleuterklasje mee en ze is dol op kleine kinderen. tot de motoren werden gestart je staat allemaal buiten en de motoren hebben dus veel lawaai toen wou ze er graag weer af.De hele eerste week waren er brandstapels op het strand en naar wat rond gevraagd te hebben kwamen wij er achter dat het op zaterdagavond in de brand werd gestoken.Dus zijn wij ook gaan kijken, Nonjah vond het niet vervelend en zat lekker bij mij in het zand.Toen wij met de laatste wandeling nog weer op het strand kwamen was er iemand die vuurwerk afstak, nu de hele tweede week was het strand niet meer leuk en zo gauw ze door had dat de wandeling weer richting het strand ging zocht zij andere routes om er tussen uit te kunnen om er weer heen te gaan. We hebben haar nog steeds niet in het water kunnen krijgen ,wat je ook mee neemt ze gaat er niet in.


Denemarken


Oktober 2002


Een heerlijke herfstwandeling van de vereniging en deze keer in de bossen van Grolloo. Voor ons eens een beetje in de omgeving.Wij waren op tijd in her restaurant en konden nog even rustig koffie drinken en rond kijken of er ook bekenden waren van vorige wandelingen.Ik heb geen bekenden gezien, we moesten nog eerst weer in de auto om naar het beginpunt te gaan, dit was niet zover weg. Er moest een groepje als eerste in de huifkar en een andere groep begon met de wandeling. Wij zijn eerst gaan wandelen het was droog weer , maar in het bos waren nog lekkere plassen van het weer van de afgelopen dagen. Daar maakten de honden natuurlijk lekker gebruik van door er heerlijk door heen te rennen. Ze zagen er dus allemaal mooi uit. De wandeling was perfect en door met verschillende mensen te praten onderweg is het zo weer voorbij.Nonjah heeft lekker mee gerend al komt ze regelmatig even bij mij terug om vervolgens toch weer mee te rennen. Tijdens het wandelen nog met twee mensen gesproken die ook op internet bij het kooikergroepje zitten, altijd leuk om de persoon achter een naam in het echt te zien. We waren op tijd bij de afgesproken plaats voor het wisselen en moesten nog eventjes wachten.Voor de wandeling was ik benieuwd hoe Nonjah zou reageren op de huifkar maar het viel mij reuze mee. Ik kon haar er rustig in zetten en ze bleef ook rustig. Wij waren eerder als de wandelaars weer terug op de parkeerplaats en hebben die groep ook niet weer gezien. Deze keer ben ik niet gebleven voor de lunch want mijn zusje woont een dorp verder dus zijn we daar gezellig nog even geweest.


Kooikerwandeling GrollooMei 2003


Met de Yahoo kooikergroep een wandeling gehad in Nunspeet. Jammer genoeg waren er maar vijf hondjes er zouden er meer komen maar er zeiden wat mensen af. Drie hondjes hebben eerst een gezellige rit met de auto gehad maar waren nog wel naar Nunspeet gekomen zodat wij ze nog wel even hebben gezien. Vorig jaar hadden wij ook ook een wandeling met de groep in Putten maar Nonjah was toen loops en waren wij wel aanwezig maar hebben niet mee gelopen.


Wandeling Nunspeet