Nestor

Mijn eerste Kooikerhondje was Nestor van de Ukkesteijn en geboren op 12-07-1992 te Marum, in het begin heb ik veel plezier en lol met hem gehad totdat hij ziek begon te worden en hij steeds minder plezier kreeg in het wandelen, spelen en rennen.
Na heel wat bezoeken aan de dierenarts en diermedisch centrum in Utrecht en Emmeloord zijn er na tal van onderzoeken geen resultaten uitgekomen.
Zijn ziektebeeld uitte zich in veel krabben en bijten, eerst dacht men aan een allergie (vlooien) maar dat bleek het niet te zijn en een bloedziekte was het ook niet en zo zocht men verder naar de oorzaak.
Men heeft de precieze oorzaak nooit kunnen achterhalen, maar het mogelijke overlijden (08-11-1997) van Nestor is veroorzaakt door een mogelijke longontsteking met complicaties.
Wij hebben Nestor opgehaald uit Marum bij Mevrouw van Ginkel. Nestor was een rustige pup , de eerste twee jaar woonden wij nogal afgelegen waardoor hij weinig ervaring kreeg met kinderen en andere honden.Toen wij gingen verhuizen naar een nieuw te bouwen woonwijk heeft hij daar wel problemen mee gehad.

Lekker in mijn mand

Nestor had een grote vriend.De labrador Alfa van mijn broer. Als wij daar waren gingen zij echt als beesten tekeer. Tijdens de wandelingen langs het Veluwemeer keken ze ons aan, met een blik van zeg nou dat het mag.Dan renden ze achter elkaar het water in, ophouden was er niet meer bij.Nestor logeerde er ook vaak, maar als hij dan los liep en ergens van schrok kon mijn broer roepen zo hard hij kon, maar Nestor rende de zelfde weg terug naar huis soms was dat een heel eind om.

Zijn vriend Alfa

Met AlfaNestor ging ook altijd mee op vakantie.Wij mogen graag naar het eiland Texel gaan en als hij dan het ruisen van de zee hoorde was hij niet meer te houden.Zelfs een vechtpartijtje met een krab vond hij geweldig.

Als hij een goede periode had hebben wij nog lange wandelingen gemaakt. De lange autoritten naar Denemarken maakten hem ook niets uit, zolang hij maar meeging dan was het goed.Zijn laatste vakantie in Denemarken was hij zonder medicijnen omdat hij een grote allergie test zou krijgen , hij verging van de jeuk en was steeds aan het krabben. Wij hebben een t shirt verknipt en nat gemaakt en die hem omgedaan dat vond hij heel prettig.

Texel

Op de foto kun je zien hoe Nestor de laatste periode van zijn leven heeft doorgebracht (alleen maar krabben) Er zijn periodes geweest dat hij gebreide babysokjes om zijn poten kreeg. De huid waar hij veel heeft zitten krabben groeide ook geen haar meer. (zogenaamde olifantenhuid) Op de andere foto zie je heel goed hoe verdrietig hij kijkt.Die uitdrukking had hij de laatste tijd.

Haven op Ameland


 

Nestor Geboren ( Born ) 12-07-1992 Overleden ( Died ) 08-11-1997

 

Hopend, dat ik je ooit nog eens zal zien.
Hopend, in het hiernamaals misschien.
Hopend dat mijn geheugen het niet af zal laten weten.
Hopend, dat ik je dus nooit zal vergeten.

Wetend, dat ik er goed aan heb gedaan.
Wetend, dat je rustig bent heengegaan.
Wetend , dat ik je een goed leven heb gegeven.
Wetend, dat ik met de herinnering moet leven.

Gelukkig, dat ik je heb mogen verzorgen.
Gelukkig , Dat ik mijn verdriet niet heb verborgen.
Gelukkig , door ieder mooi moment.
Gelukkig , dat ik jou heb GEKEND.